Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészségügy - WHO képes leírás - Egészségügy.tlap.hu
részletek »

Egészségügy - WHO - Egészségügy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszsegugy.tlap.hu » Egészségügy - WHO
Keresés
Találatok száma - 5 db
Alkoholstratégiák Európában

Alkoholstratégiák Európában

Keményebb nemzeti intézkedéseket sürget új globális alkoholstratégiájában az Egészségügyi Világszervezet (WHO), Nagy-Britanniában betiltják a pubokban zajló ivóversenyeket, Vlagyimir Putyin pedig 2020-ig kilenc literre felezné az oroszok torkán évente lecsúszó szesz mennyiségét. Alkoholkörkép.

Egészségügyi világnap kialakulása

Egészségügyi világnap kialakulása

Ötvenhét évvel ezelőtt, 1948. április 7-én az ENSZ ezen a napon alapította meg a WHO-t (World Health Organization), vagyis az egészségügyi világszervezetet. A világszervezet célja azóta is a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. Évről-évre új programot tűznek ki maguk elé, és egész évben annak megvalósításán fáradoznak. Idén a közlekedésbiztonságra hívják fel a figyelmet.

Egészségügyi Világszervezet

Egészségügyi Világszervezet

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organisation, WHO) az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik szervezete, a nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik. Székhelye a svájci Genf városban található. A szervezet alapokmánya 1948. április 7-én lépett életbe: ez a nap azóta az egészségügyi világnap. A WHO a felhatalmazását és forrásait döntő mértékben a Nemzetek Szövetsége Egészségügyi Szervezetétől (Health Organisation, HO) örökölte.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Magyar lesz a WHO európai igazgatója

Magyar lesz a WHO európai igazgatója

Jakab Zsuzsanna, aki február 1-jétől az Egészségügyi Világszervezet, a WHO európai igazgatója lesz, előtte pedig az Európai Unió járványügyi szervezetét vezette, a 180 percben határozottan visszautasította Wodarg állításait. Azt mondta: nagyon szigorú szabályokhoz kötik, mikor jelenthet be a WHO pandémiát, és a szervezet főigazgatója teljes mértékben ezzel összhangban járt el a járvány bejelentésekor. Hangsúlyozta azt is, hogy az európai betegségmegelőzési központ igazgatójaként és a WHO regionális igazgatójaként is tesz lépéseket az ügyben, és ott lesz azon a meghallgatáson is, amit az Európa Tanács szervez az ügyben. Összeállították már az anyagukat is, ami teljes mértékben cáfolja, hogy az Egészségügyi Világszervezet a gyógyszerlobbi nyomására jelentette volna be a járványt.

WHO Tevékenységi Köre

WHO Tevékenységi Köre

A WHO programjában 6 fő terület szerepel: Az egészségfejlesztés előmozdítása: elsősorban a szegény, sebezhető társadalmi csoportok egészségének fejlesztése, a krónikus betegségek megelőzése és kezelése, az elhanyagolt trópusi betegségek leküzdése. Az egészségbiztonság fejlesztése: olyan egészségügyi veszélyek és kockázatok ellen való fellépés, amelyek például az urbanizációból, a környezetszennyezésből, az élelmiszerek előállításából és kereskedelméből, illetve az antibiotikumok helytelen alkalmazásából származnak. Az egészségügyi rendszerek megerősítése: elsősorban az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítása. Célterületek: elegendő számú és megfelelő képzettséggel rendelkező egészségügyi személyzet biztosítása, elegendő finanszírozási forrás, a létfontosságú statisztikák összegyűjtésére alkalmas rendszer, a megfelelő technológiákhoz és a létfontosságú gyógyszerekhez való hozzáférés. A kutatás, a tájékoztatás és a bizonyíték-alapú egészségpolitika előmozdítása: a WHO hiteles egészségügyi információt szolgáltat a normák és standardok felállításához, a bizonyíték-alapú egészségpolitikai döntésekhez és a globális egészségügyi helyzet monitorozásához. A partnerségek megerősítése: az ENSZ egyéb szerveivel és más nemzetközi szervezetekkel, adományozókkal, civil társadalommal és a magánszektorral.

Tuti menü