Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészségügy - Külföldi Hírek képes leírás - Egészségügy.tlap.hu
részletek »

Egészségügy - Külföldi Hírek - Egészségügy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszsegugy.tlap.hu » Egészségügy - Külföldi Hírek
Keresés
Találatok száma - 15 db
7,6 millió ember halálát okozza világszerte évente

7,6 millió ember halálát okozza világszerte évente

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Rákellenes Liga közös kutatása szerint, a daganatos megbetegedések 40 százaléka megelőzhető lenne egyszerű, mindennapos egészség-megőrzési szabályok ismeretével és betartásával, valamint a megelőző és szűrő programok hatékonyabbá tételével.

A biztonságos ivóvíz elérhetősége Európában

A biztonságos ivóvíz elérhetősége Európában

A biztonságos ivó- és fürdővíz elérhetősége, valamint a csatornahálózat kiépítése továbbra is fontos célkitűzés az Európai Régióban. A statisztikák szerint a vízben terjedő fertőző betegségek átfogóbb felügyeletére lenne szükség, mivel a járványos megbetegedések többségére nem is derül fény. A felmérések jelzései azt mutatják, hogy az utóbbi időben a háztartásokban javult a biztonságos ivóvíz elérhetősége. 1990 óta, a Régióban monitorozott 48 ország közül 20-nál volt érzékelhető javulás, 22 esetében nem történt változás, és 6-ban volt tapasztalható visszaesés. Látványos eredményt a vízminőség terén Belorusszia ért el. Az ország vidéki területein található otthonokban a biztonságos ivóvíz elérhetősége 34%-ról 68%-ra emelkedett 1990 és 2006 között.

A közutak túl veszélyesek

A közutak túl veszélyesek

A WHO Európai Régiójában, naponta mintegy 100 gyermek és 25 éven aluli fiatal veszti életét közúti balesetben, és átlagosan 35 nem fatális kimenetelű sérülés fordul elő, sokszor hosszan tartó egészségügyi következményekkel. A területen a 0-19 éves gyermekek és fiatalok mortalitását 39%-ban közúti balesetek okozzák. A 10 évesnél fiatalabb gyermekek azért veszélyeztetettebbek, mivel még nem tudják kellőképpen felmérni a közlekedési veszélyeket, ugyanakkor a 15 éven felüli motoros fiatalok még nem rendelkeznek elegendő vezetői gyakorlattal. 24 éves korig a balesetet szenvedettek (80%-ban férfiak) esetében a kockázatos magatartásformák - gyorshajtás, ittas vezetés - játszanak komoly szerepet.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Az alli (orlisztát 60 mg) már kapható

Az alli (orlisztát 60 mg) már kapható

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) adatai szerint a felnőtt európai lakosságból 400 millióan túlsúlyosak. A magyarok 56 százaléka tartja magát túlsúlyosnak, és csak 38 százaléka elégedett a súlyával - derült ki egy nemrég készült nemzetközi internetes felmérésből. A válaszadók 83 százaléka próbál változtatni az étrendjén, 62 százaléka pedig valamilyen testmozgást végez a kívánt testsúly elérése érdekében.

Drasztikusan nőnek az egészségügyi kiadások az USA-ban

Drasztikusan nőnek az egészségügyi kiadások az USA-ban

Egészségügyi közgazdászok friss jelentése szerint a nemzeti egészségmegőrzési kiadások átlagosan évente 6,1 százalékkal növekszenek az évtized folyamán, ezáltal 2019-re elérik a 4500 milliárd dollárt. A teljes gazdaság ezzel szemben csak évi 1,7 százalékkal bővül, így az elemzés szerint 2019-ben az egészségügyi kiadások a teljes gazdaság 19,3 százalékát adják majd. A jelentés adatai szerint tavaly 2.500 milliárd dollár volt az Egyesült Államokban az egészségügyi kiadások becsült összege, ami a teljes gazdaság 17,3 százaléka.

Egyre nagyobb az amerikai egészségügyi kassza

Egyre nagyobb az amerikai egészségügyi kassza

Az Egyesült Államok egészségügyi kiadásai gyorsabban növekszenek ebben az évtizedben, mint általában a gazdaság, 2019-re minden elköltött dollárból 20 cent az egészségügyre megy - közölték amerikai kormányzati elemzők csütörtökön.

Elvérezni látszik Obama egészségügyi reformja

Elvérezni látszik Obama egészségügyi reformja

Elvérezni látszik az Egyesült Államokban a demokrata párti kormányzat egészségügyi reformja; egyes elemzők már temetik, pedig megvalósítását a bő egy éve a Fehér Házba költözött Barack Obama elnöksége 'zászlóshajó' programjának tekinti. Az egészségügy reformja körüli, lassan már egy éve tartó keserves demokrata-republikánus huzavona utolsó felvonásában Obama közölte: nyilvánosan szeretne egyeztetni arról, hogy a kormánypárt és az ellenzék legjobb elképzeléseit összegyúrva miképpen lehetne megújítani az egészségügyi ellátás rendszerét. A Fehér Ház közlése szerint a televízióban közvetítendő egyeztetést február 25-én rendezik meg demokrata és republikánus szakértők részvételével.

Felpofozták tegnap az egészségügyi szektort

Felpofozták tegnap az egészségügyi szektort

Napon belül 15,38%-os veszteség a LaboPharm részvényekben! Az egészségügyi szektort alapból nem kímélték tegnap az amerikai kereskedés során. Az átlagban 1,3 millió dolláros napi forgalmat magáénak tudó részvény a tegnapi kereskedés során közel 25 millió dolláros forgalmat tudhatott magáénak.

Globális válasz az időskori abúzusra és elhanyagolásra

Globális válasz az időskori abúzusra és elhanyagolásra

Az Egyesült Nemzetek Szervezete számításai szerint 2025-re az idős emberek száma meg fog duplázódni, a jelenlegi 600 millióról 1,2 milliárdra fog nőni. Havonta 1 millió ember éri el a 60. születésnapját, 80%-uk a fejlődő világban él. Az idősödő népesség számának gyors növekedése világszerte egyértelművé teszi, hogy bár az időskori abúzus nem új jelenség, ennek az előfordulása és a gyakorisága fokozódni fog. Egészen mostanáig az időskori abúzus a nyilvánosság elől elrejtett szociális probléma volt és magánügynek tekintették. Azonban bizonyítékok gyűltek össze arra vonatkozóan, hogy az időskori abúzus, amely magába foglalja az elhanyagolásukat, fontos népegészségügyi és társadalmi probléma, mind a fejlődő mind a fejlett országokban egyaránt. Egészségügyi és társadalmi szemszögből nézve, hogyha az egészségügyi alap- és szociális ellátó szektorok nem készülnek fel arra, hogy felismerjék és foglalkozzanak a problémával, az időskori abúzus továbbra is alul lesz diagnosztizálva, és elkerüli a figyelmet.

Hirdetés
Haladék a bolgár kórházaknak

Haladék a bolgár kórházaknak

Az országszerte tapasztalt tiltakozások hatására visszalépett a 21 kórház bezárását és a többi intézmény finanszírozásának csökkentését előirányzó egészségügyi reformtól a bolgár kormányfő. Bojko Boriszov néhány nappal korábban a nyugdíjkorhatár emelésének tervét tette vissza az íróasztalfiókba, miután a szakszervezetek országos sztrájkot helyeztek kilátásba. Boriszov kormányát tavaly nyáron a mélyreható reformok ígéretével választották meg Bulgáriában.

Lépfene-megbetegedés Londonban

Lépfene-megbetegedés Londonban

Az Egészségvédelmi Hatóság (HPA) bejelentése szerint valószínűsíthetően szennyezett heroin okozta a fertőzést. Az HPA közleménye hangsúlyozza: nincs bizonyíték arra, hogy a betegség emberről emberre terjedne; e kórokozó esetében az ilyen terjedési mód egyébként is rendkívül ritka. Brian McCloskey, az HPA igazgatója a közleményben 'elhanyagolhatónak' nevezte a fertőzés londoni felbukkanásából eredő lakossági kockázatot. A hatóság ugyanakkor felhívta a heroint használók figyelmét arra, hogy amíg a közegészségügyi vizsgálatok le nem zárultak, abból a feltételezésből kell kiindulni, hogy a Londonban hozzáférhető heroin minden esetben hordozza a lépfene-szennyeződés kockázatát.

Ötvenötmillió óvszert osztanak szét

Ötvenötmillió óvszert osztanak szét

Ötvenötmillió gumi óvszert osztanak szét idén a héten kezdődő riói karneválon. Az óvszerosztás mellett felvilágosító hadjáratba kezdett a brazil egészségügyi minisztérium, egyebek közt a tévékben 'beszédes' gumireklámba: a filmecskében egy óvszer fennhangon követeli fiataloktól, hogy őt is vigyék magukkal bulizni.

Problémát okozhat a szlovák nyelvtörvény...

Problémát okozhat a szlovák nyelvtörvény...

Nem lehet a kórházakban a kisebbség nyelvén beszélni a Szlovákiában élő magyaroknak jelentette ki a szlovák parlament. Hazai kormány pedig a nemzetközi fórumokat igénybe véve próbál nyomást gyakorolni a törvény enyhítésére, és az irányelv módosítására.

Törhetetlen söröskorsó britektől

Törhetetlen söröskorsó britektől

A vendégek a jövőben is összetörhetik egymást a brit kocsmákban, de söröskriglijeiket nem. A törhetetlen korsót a brit kormány belügyminisztere, Alan Johnson mutatta be a sajtónak. Az illetékesek szerint a találmány révén a szigetország egészségügyi kasszája milliárdokat takaríthat meg.

Új betegségek jöhetnek

Új betegségek jöhetnek

A kínai egészségügyben és mezőgazdaságban nyakló nélkül használt antibiotikumok és vegyszerek miatt új, a gyógyszereknek ellenálló baktériumtörzsek alakulhatnak ki -állítják nemzetközi járványügyi szakértők a The Telegraph-ban.

Tuti menü