Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészségügy - Hírek Itthonról képes leírás - Egészségügy.tlap.hu
részletek »

Egészségügy - Hírek Itthonról - Egészségügy.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszsegugy.tlap.hu » Egészségügy - Hírek Itthonról
Keresés
Találatok száma - 16 db
11 milliárdból fejlesztenék Veszprém megye kórházait

11 milliárdból fejlesztenék Veszprém megye kórházait

Tizenegy milliárd forintos komplex megyei kórházfejlesztési programot kívánnak megvalósítani Veszprém megyében - mondta Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke sajtótájékoztatón kedden Veszprémben.

Betegszabadság és táppénz

Betegszabadság és táppénz

Mennyi szabadnapot engedélyez a törvény betegség esetén, és mennyi táppénzre vagy jogosult? Tudj meg mindent az egészségügyi ellátásokról! Sok munkavállaló számára egyáltalán nem egyértelmű, hogy mi alapján és egyáltalán hány nap betegszabadságra, valamint mennyi táppénzre jogosult. Pedig az ezzel kapcsolatos információkkal jó tisztában lenni. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Éger nem írta volna alá

Éger nem írta volna alá

Az egészségügyben valódi rendszerváltásra van szükség, és több cikluson átívelő stratégia kell - mondta Éger István, a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) soros, levezető elnöke a testület csütörtöki, budapesti ülése után tartott sajtótájékoztatón, a határozatokat ismertetve.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Egészség portál, egészség áruház, egészség bolt

Egészség portál, egészség áruház, egészség bolt

Ez a webáruház az egészséges életmód és egészséges táplálkozás mellett temérdek hasznos terméket árul. Az egészségbolt vagy másnéven egészség áruház portál kategóriájában a következők találhatóak meg itt: * Bio webáruház * Bio táplálkozás * Biobolt * Biobolt budapesten * Bio termék * Egészséges életmód * Egészség portál * Egészség áruház * Egészség bolt A bio élelmiszer nagyon fontos része lenne az egészséges életmódnak és táplálkozásnak! Ezek az élelmiszerek mentesek minden vegyszertől amit az egyéb boltokban kapható termékek tartalmazhatnak és ezáltalá rontják az egészségünket.

Egészség-portál

Egészség-portál

Az AXA Egészségpénztár egészségügyi portálja. Egészségügyi információkról szóló portál. Oldalunkon megtalálhatja az egyes egészségügyi szolgáltatók bemutatását, amelyek között igényei szerint kereshet. Gyógyszer keresése webáruházunkban jelentős kedvezményekkel, egészségügyi tudásbázis publikálása. Látogasson el honlapunkra, ha pedig már tagunk lépjen be internetes online egyenleglekérdező rendszerünkbe.

Egészségügyi Világnap 2010. április 7.

Egészségügyi Világnap 2010. április 7.

Az Egészségügyi Világnap témája 2010-ben az Urbanizáció és az Egészség. A témaválasztást annak felismerése indokolja, hogy napjainkban a városiasodás nagyon nagy hatást gyakorol a Föld lakosságának és az egyéneknek az egészségi állapotára egyaránt.

Inkább gyógyhatású készítmény, mint egészséges életmód?

Inkább gyógyhatású készítmény, mint egészséges életmód?

A magyarok jelentős része gyógyhatású készítményt vagy étrend-kiegészítőt venne igénybe egészsége javítására illetve megőrzésére, melyek közül első helyen az általános immunerősítés készítményei állnak - állapítható meg a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös, tavaly végzett - országosan reprezentatív kutatásának - eredményeiből. A gyakorlati tapasztalatokról és az öngyógyítás veszélyeiről az egészségportál Dr. Szántó Antónia immunológust kérdezte.

Ismét tiltakoznak a kórházi dolgozók

Ismét tiltakoznak a kórházi dolgozók

Az elmúlt évben és az idei év elején az egészségügyi intézmények részére biztosított plusz finanszírozási források nem többletpénzek voltak, hanem a 2009-ben kivont összegek visszapótlása. Viszont ebben az évben mindez hiányozni fog a kórházak költségvetéséből - fogalmaznak a közleményben. Idén a Markusovszky Kórház is csaknem 1 milliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat. A 44 ezer fekvőbeteg helyett csak 39.500 beteget tudnak fogadni az aktív fekvőbeteg osztályok, tehát egyes szakmákban az elviselhetetlenül hosszú várakozási idők tovább fognak növekedni - írták.

Lemaradt Magyarország a WHO víruslabor listájáról

Lemaradt Magyarország a WHO víruslabor listájáról

Hiányzik Magyarország az új influenzavírus azonosítására képes országokat felsoroló listáról, melyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adott ki hétfőn. Az ÁNTSZ szerint elírásról lehet szó, mert a lista két nappal korábbi változatán még szerepelt Magyarország.

Hirdetés
Lemondtak fizetésük negyedéről

Lemondtak fizetésük negyedéről

Lemondtak fizetésük negyedéről a Budai Irgalmasrendi Kórház (BIK) orvosai az intézmény működtetése és szolgáltatásai színvonalának megtartása érdekében - mondta Bursics Attila, a BIK főorvosa. Az igazgatóság kérésének elfogadását az indokolta, hogy az egészségügyre fordított összeg 2007 óta folyamatosan csökken, tavaly tavasszal pedig drasztikusan lefaragtak a betegekre fordítható pénzből - magyarázta, felidézve, hogy 2008-hoz képest az Országos Egészségpénztár (OEP) az elmúlt évben 70 százalékra csökkentette a finanszírozást, afölött pedig csak úgynevezett lebegtetett forintértéket fizetett.

Mi lesz a raktáron maradt 800 ezer vakcinával?

Mi lesz a raktáron maradt 800 ezer vakcinával?

Mintegy 800 ezer, az új influenzavírus elleni térítésmentes vakcina van raktáron, a kormány ezeket mind szeretné felhasználni - mondta az egészségügyi miniszter pénteken Budapesten újságíróknak. Székely Tamás közölte, mivel még nincs vége az influenzaveszélynek, megbetegedésekre március végéig számítani lehet, ezért az oltásokra még szükség van, továbbá bizonytalan az is, hogy lesz-e a járványnak második hulláma.

Minden harmadik embert fenyeget rosszindulatú daganat

Minden harmadik embert fenyeget rosszindulatú daganat

Világszerte arra szólította fel az egészségügyi szervezeteket a Nemzetközi Rákellenes Szövetség, hogy tudatosítsák az emberekben: életmódváltással 'a rák is megelőzhető'. Idén tizedik alkalommal rendezték meg a rákellenes világnapot február 4-én.

Mindenkinek megfelelő szintű szakellátást!

Mindenkinek megfelelő szintű szakellátást!

Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ épül Barcson az Új Magyarország fejlesztési terv támogatásával, több mint 640 millió forintból. A szakellátóközpont legfőbb célja, hogy mindenkinek elérhetővé tegye a megfelelő szintű egészségügyi ellátást azokon a településeken is, ahol erre korábban nem volt lehetőség - írta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Öngyógyító magyar társadalom

Öngyógyító magyar társadalom

A magyarok jelentős része gyógyhatású készítményt vagy étrend-kiegészítőt venne igénybe egészsége javítására illetve megőrzésére, melyek közül első helyen az általános immunerősítés készítményei állnak - állapítható meg a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös, tavaly végzett - országosan reprezentatív kutatásának - eredményeiből.

Szétlopták a szolnoki rendelőintézetet

Szétlopták a szolnoki rendelőintézetet

A napokban egy felháborodottan panaszkodó férfi kérte a STOP segítségét. Elmondása szerint a szolnoki 'nagy SZTK-ban' az illemhelyek előterében nincs kézmosási lehetőség. A probléma - nem mellékesen a H1N1 vírus terjedésének idején - egészségügyi szempontból kiemelten komoly problémát jelent.

Új sürgősségi osztály nyílik a makói kórházban

Új sürgősségi osztály nyílik a makói kórházban

Uniós támogatással, mintegy 300 millió forintból európai mércével is korszerű sürgősségi osztályt alakítanak ki 2011 közepére a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetben - a beruházás támogatási szerződését hétfőn írták alá Székely Tamás egészségügyi miniszter jelenlétében a Maros-parti városban.

Tuti menü